2017. június 5., hétfő

A Tenisz Integritás Egység a "füge-levél" finanszírozással csalódott, a bizottság kiválasztása hallatszik

A Tennis Integrity Unit, amelynek feladata, hogy megakadályozza a korrupció és a mérkőzés-rögzítés a sportban, annyira rosszul finanszírozott ", mint egy füge levél", a kultúra, a média és a sport kiválasztása bizottságot mondták szerdán.

A konzervatív MP Damian Collins vádja - miután Nigel Willerton, a TIU igazgatója megerősítette, hogy 2015-ben 246 figyelmeztetést kapott a fogadási társaságoktól a potenciálisan gyanús mérkőzésekről, szemben a 2014-es 91-tel , 2013-ban csak 46, és 2012-ben csak 14.

Mindazonáltal Willerton elismerte, hogy a TIU költségvetése mindössze 2 millió év volt, amelyet a tenisz hatóságok finanszírozták. Nyomozók, akik közül egyik sem volt fogadási szakértő.Azt is elismerte, hogy fogalma sincs, ki volt a 16 játékos, akiket a BBC és a BuzzFeed jelentése szerint a match-fixingben szereztek be.Recselt: a teniszpumpák titokban betiltották a szerencsejáték-átverést. Olvasson tovább Willerton azt mondta, Egy másik kutatót és egy elemzőt / kutatót szerezni csapatának megerősítésére, de ez nem tűnt úgy, hogy meggyőzze a kiválasztott bizottság tagjait. Collins azt mondta neki: "A tenisz egy hatalmas kilengés a többi sporthoz képest. A szerencsejáték és a mérkőzés-rögzítés lehetősége óriási. Sajnálom Willerton úrnak, hogy nem egy magányos rendőr, hanem egy kis csapatot vezet egy kis költségvetésből. "Collins hozzátette:" Ez egy apró pénzösszeg, egy kis mennyiségű erőforrás, Világméretű probléma kivizsgálása.És egyértelműen kérdőjelezik a TIU függetlenségét. "Willertont megkérdezték a Guardian-történeten arról is, hogy két nemzetközi umpires titokban tilos volt tavaly, de tagadta, hogy a tenisz hatóságok szándékosan eltemeték a hírt.

A Guardian ebben a hónapban számolt be arról, hogy Kirill Parfenov, egy Kazahsztán elnököt 2015 februárjában érvénytelenítették az életért, hogy egy másik tisztviselővel kapcsolatba lépjen a Facebook-on azzal a céllal, hogy manipulálja a mérkőzések pontozását. Időközben Denis Pitner Horvátországot 2015 augusztusában 12 hónapra felfüggesztették, hogy rendszeresen bejelentkezzenek egy olyan fogadási számlára, amelyből tenisz-mérkőzést tettek.

Amikor ezeket a tilalmakat tartották titokban, Willerton így válaszolt: "Biztosíthatom a bizottságot, hogy a tenisznek nincs semmi elrejtése.Megértettem, hogy az ITF szabályai szerint nem kellett közzétennie ezeket a megállapításokat. Decemberben megváltoztatta a szabályokat, így január 1-jén a szankciókat bejelentették volna.Nem a tenisz próbálta felborítani, hanem az ITF politikája akkoriban. "

Willerton azonban megerősítette az óvási történet másik elemét -, hogy a korrupció az alsóbb szinteken A tenisz rosszabb lett, mivel a bukmékerek kezdtek fogadni a Future mérkőzéseken. "Nem hiszem, hogy véletlen, hogy a markerek azóta emelkedtek" - mondta. Mindazonáltal Willerton megtagadta, hogy ezek a figyelmeztetések szükségszerűen jelezzék a mérkőzés-rögzítést. "Az összes fogadó üzemeltetőnek különböző elképzelései vannak arról, hogy mi minősül riasztónak" - mondta. "Sok esetben egy figyelmeztető jelzést keltettek valami sérült játékos által." Willerton elismerte, hogy a mérkőzés-rögzítés problémája különösen rossz Argentínában, Chilében és Oroszországban, de azt állította, hogy a jogsértések bizonyítása Nem könnyű. "És a legmagasabb szintű figyelmeztetések nagyon kevés és messze vannak egymástól.Ez az, amikor leülsz a Challenger szintre és alatta. A nagy slams 2013-ban volt egy, 2014 volt egy és 2015 volt három. Soha nem volt riasztás a Wimbledonban. "A választási bizottságnak azonban azt mondták, hogy a Pinnacle, a legnagyobb a tenisz-mérkőzésekre beállított bukmékereknél, nem értett egyet a TIU, ami azt jelenti, hogy a probléma nagysága nagyobb lehet, mint a meghirdetett.

Közben a választók bizottsága megkérdőjelezte, hogy a Nemzetközi Tenisz Szövetség, a sport irányító testülete elég volt-e a korrupció leküzdéséhez. 2012-ben egy jövedelmező ötéves üzletet írt alá, melynek értéke 70 millió dollár volt a Data Sportradar cégnél, hogy élő pontszámokat terjesszen a világon nagyon kis versenyekről.Mindazonáltal Willerton elismerte, hogy évente csak 200 000 dollárt adományozott a TIU finanszírozásához. Jesse Norman, a választott bizottság elnöke így szólt: "Nem olyan csodálatos különbség, és nem mutat nagy kérdőjelet a Mennyire komolyan veszi ezt a tenisz? "Később szólva Collins egyetértett, hozzátéve:" Az aggodalom lenne a kissé blasé hozzáállás a probléma nagyságához képest.Ami a többi sporthoz hasonlít, az, hogy ha valaki az irányító testületből valakit bemutat, a nyilvánvalóan sérült korrupció bizonyítéka, akkor van vélelem, hogy semmi sem történik, nincs probléma, ahol az emberek tisztában vannak a pletykákkal A gyűlölet, a kulturális problémák a sporton belül, és azt hiszem, többet kell tenni ezek megoldására. "

A bizottság meghallgatta Chris Kermode-t, a Tenisz Szakmai Szövetség ügyvezető elnökét is. A sport új független felülvizsgálata a BBC és a BuzzFeed által tett mérkőzésekre vonatkozó állítások szerint átlátható volt. "Nyilvánvalóan bebizonyítottuk, hogy nem vagyunk önelégültek, és úgy vélem, nincs semmiféle jogsértés" - mondta. - De tehetnénk jobban? Biztosan. "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Surfer Mick Fanning, hogy részmunkaidő után kemény év veszi a díjat

Az érzelmileg lecsapódó 2015-es év a Mick Fanning-szel szemben támadt, aki mérsékli részvételét a közelgő világ surf turnén, hogy "e...